Prajitura de post cu morcovi si mere

de Xandrinne in Prajituri, 14 Apr 2014 | 9740 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost sarbatoare mare, am pregatit ceva dulce, pentru Florii: o prajiturica de post, aromata si usor de facut. Reteta o am de la cumnata mea. Felicit toti sarbatoritii de ieri!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei (folositi aceeasi cana pentru ingrediente, cea pe care am utilizat-o eu are 250 ml),
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana morcov ras,
  • 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie, sau putin otet,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde;
  • mere, curatate de coaja si date pe razatoarea cu ochiuri mari, stropite cu putina zeama de lamaie (eu cred ca am pus vreo 10 mere, mai maricele, voi puneti cate doriti, in functie de cat de gros vreti stratul de mar);
  • zahar, puneti dupa gust, eu am pus doar 2 linguri, pentru ca merele au fost dulci,
  • scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu morcovi si mere:

Amestecam uleiul, zaharul, zaharul vanilat si morcovul ras, intr-un bol, timp de 10 minute, cu un tel in forma de para sau o lingura de lemn; in final obtinem o compozitie semi-lichida.

Adaugam apoi praful de copt si bicarbonatul stins, apoi faina; pentru ca am ajuns la faza "cat cuprinde", puneti faina cate putin (cateva linguri o data) si amestecati pentru incorporare. Cand ajugeti la un aluat care curge mai greu si trebuie intins in tava cu lingura, va opriti din adaugatul fainii.
Opriti putin aluat (cat o nuca), la care mai adaugati faina cat sa-i ingroase consistenta, sa-l puteti da pe razatoare.

Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt; cum am zis, il intindem cu lingura. Amestecam merele rase cu zahar si cu scortisoara si le repartizam peste aluatul cu morcov. Radem deasupra bucatica de aluat de care am vorbit mai sus si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 35 de minute. Va dati seama cand e gata, daca se desprind marginile prajiturii de hartia de copt, daca trageti usor de hartie.

Rece, o pudrati cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu morcovi si mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Floare cu mere, nuca si scortisoara